Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΔΠΕΚ ΣΕ ΟΔΒΕ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΚΟΙΝ.ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

κ.Μαυρικίδη
Πρόεδρο ΟΔΒΕ

ΚΟΙΝ: Μέλη επιτροπής και μέλη ΔΣ ΣΥΔΠΕ

κ.Πρόεδρε

Τα τελευταία χρόνια είμαστε όλοι μάρτυρες της ατυχούς  κατά την γνώμη μου χρήσης των μέσων κοινωνικού δικτύου από πλευράς διαιτητών μελών ΣΥΔΠΕ.
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών κ.λ.π. βεβαιίως προστατεύει την επικοινωνία  αρκεί αυτή να μήν προσβάλει δικαιώματα προσώπων αλλά και φορέων.
Επίσης δικαίωμα ενός εκάστου είναι η αυτοπροβολή του ή η αυτοκαταστροφή του.
Ομως η στολή του διαιτητή κατά μία ένοια δεν ανήκει στον φέροντα διαιτητή αλλά στην διαιτησία γενικότερα και πρέπει να φέρεται και να προβάλεται(η στολή) και όχι ο φέρων αυτήν και κυρίως να μην αυτοπροβάλεται.
Το φαινόμενο του διαιτητή και κυρίως των γυναικών διαιτητών  να ποζάρουν στα γήπεδα για να φωτογραφηθούν και ακολούθως να προβληθούν στον ατομικό τους λογαριασμό έχει πάρει διαστάσεις και οφείλω να σας πω κ.πρόεδρε ότι τέτοιο φαινόμενο δεν υπάρχει στα άλλα ομαδικά αθλήματα καθότι τα αρμόδια όργανα επέβαλαν περιορισμό και η όποια προβολή γίνεται μόνο από τα επίσημα site  ή λογαριασμούς των οργάνων των διαιτητών.
Επειδή το θέμα αυτό τείνει να γελειοποιήσει όλο το διαιτητικό στερέωμα και προκαλεί με τα διοργανούμενα καλλιστεία ομορφιάς μεταξύ μερικών κυριών και κυρίων  της διαιτησίας , που αυτάρεσκα προβάλουν μετά της στολής τον εαυτό τους σε κάθε στάση και πόζα  ή προφίλ , προτείνω:

Η ΟΔΒΕ να θεσπίσει κανονισμό στολής
και η πειθαρχική επιτροπή ΟΔΒΕ να  αποστείλει σε όλους προσωρινούς κανόνες δεοντολογίας για να σταματήσει αυτή η γελοιοποίηση της διαιτησίας μέσω της αυταρέσκειας ορισμένων που δεν είναι για ενημέρωση αλλά για προβολή της ματαιοδοξίας της κατά την γνώμη τους ομορφιάς ή  κυρίως της ωραιοπάθειας τους.
Εγώ ως πρόεδρος ΣΥΔΠΕ θα αναμένω τις θέσεις σας και ακολούθως θα ενεργήσω προς το ΔΣ μου έστω και μονομερώς διότι το φαινόμενο αυτό αφορά και τα του οίκου μου.
Ως μέλος της ΠΕΔ/ΟΔΒΕ  θα αρκεστώ στις οδηγίες σας

Κοκοτσάκης Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου