Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΙΘΑΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ


Συνέχεια  δημοσιεύματος προβληματισμού   μου σχετικά με τυχόν εφαρμογή του νέου Κώδικα φορολογίας και της υποχρέωσης των σωματείων να δηλώνουν και να δικαιολογούν  κάθε καταβολή από το 1ο € , υπάρχουν και λύσεις τις οποίες προτείνω:

1. Της υποχρέωσης  να δηλώνονται ως εισόδημα και κατ επέκταση να παρακρατείται φόρος , απαλλάσσονται δαπάνες για σεμινάρια επιμόρφωσης κλ.π.
Τόσο οι σύνδεσμοι όσο και οι Ομοσπονδίες και ενώσεις μπορούν να διοργανώνουν σεμινάρια επιμόρφωσης για κάθε κατηγορία ή πρωτάθλημα , πόσο μάλλον για διαιτησία.
Μπορεί λοιπόν εύκολα η καταβολή των δικαιωμάτων των διαιτητών να καταβάλλεται στους ΣΥΔΠΕ προκαταβολικά ως επιδότηση σεμιναρίων επιμόρφωσης.
2.Να μην εκδίδονται αποδείξεις πληρωμής από τα σωματεία , αλλά αποδείξεις είσπραξης από τους διαιτητές οι οποίοι θα χρησιμοποιούν έντυπα των

 ΣΥΔΠΕ ή των ενώσεων , τα λεγόμενα εξοδολόγια , όπως επί πολλά χρόνια χρησιμοποιούνται στους Συνδέσμους διαιτητών ποδοσφαίρου. Ο διαιτητής θα χορηγεί  την απόδειξη στο σωματείο ( το οποίο θα την καταχωρεί στα έξοδα του) και ο διαιτητής θα κάνει την εκκαθάριση στον Σύνδεσμο του πλέον..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου