Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ " ΚΑΤΟΥΦΑΣ" ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ(ΣΥ.Δ.ΠΕ.Κ.)
Μέλος Ο.Δ.Β.Ε
Αριθ.Μητρώου : 975/Αριθ.Απόφ.Πρωτ:1050/99
Παγκρήτιο Στάδιο ΗράκλειοΑριθ.πρωτ: 47
                                                             Ηράκλειο  17 Ιουλίου 2014

Στέλεται  ηλεκτρονικά στο : info@beachvolleychania.com

ΠΡΟΣ: Τον Α.Σ. beachvolley NEAΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ Χανίων


ΚΟΙΝ:1. Ομοσπονδία διαιτητών  Βόλει Ελλάδας
          2. Ενωση σωματείων πετοσφαίρισης Κρήτης
                                                            
ΘΕΜΑ: Συμμετοχή διαιτητών αγώνες πετοσφαίρισης άμμου στο τουρνουά « Νίκος Κατούφας».


κ.πρόεδρε

Σε απάντηση της από 16/7/2014 επιστολής – αιτήματος για την χωρίς αποζημίωση διαιτητών μελών ΣΥΔΠΕΚ στους υπόψη αγώνες σας γνωρίζουμε τα εξής:
Ο σύνδεσμος μας όπως και η Ομοσπονδία διαιτητών  πιστεύουν,  ότι η συμμετοχή των διαιτητών σε αγώνες πετοσφαιρίσεως άμμου είναι επένδυση και όχι βάρος όπως δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό έχει επικρατήσει ,  χωρίς ευθύνη των ιδίων των διαιτητών και των εκπροσώπων τους.
Για να είναι επαρκής στην «επένδυση» αυτή ο χώρος της διαιτησίας πέραν της διεκδίκησης για  την θεσμική κατοχύρωση  της υποχρέωσης αυτής για υποχρεωτική συμμετοχή των διαιτητών στους αγώνες , ταυτόχρονα προσπαθεί να προετοιμαστεί για να είναι έτοιμος να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες υπέρ του αθλήματος και των αθλητών.
Ο καιρός που το άθλημα του beach volley  ήταν άθλημα παρέας που τους καλοκαιρινούς μήνες αντικαθιστούσε άλλα επιτραπέζια παιγνίδια και κατέληγε σε στοιχήματα και οινοποσία , έχει περάσει ανεπιστρεπτί .
Τώρα πλέον και με την προσπάθεια της αθλητικής ομοσπονδίας , και στην πατρίδα μας γίνεται προσπάθεια αναβάθμισης τόσο του αθλήματος όσο και των αθλητών.
Το άθλημα ,  ολυμπιακό τώρα και αρκετά χρόνια ,  κάνει μεγάλη προσπάθεια να καλλιεργήσει την ανάπτυξη δηλ. να δημιουργήσει « υποδομή» αθλητών στις μικρές ηλικίες  , γιαυτό  από πλευράς της Ομοσπονδίας  υπάρχει κάποιο σχέδιο ανάπτυξης.
Για να ανταποκριθούμε και εμείς σε αυτή την προσπάθεια ως χώρος διαιτητών αλλά κυρίως ως σύνδεσμος , τα τελευταία χρόνια έχουμε διοργανώσει 2 σχολές διαιτητών beach volley  και έχουμε υποστηρίξει στον τόπο μας 2 περιφερειακά σεμινάρια επιμόρφωσης κανονισμών(με την συμμετοχή διεθνών διαιτητών) , στα οποία δυστυχώς η συμμετοχή πέραν των διαιτητών ήταν ανύπαρκτη.
Ηδη 2 διαιτητές μας από φέτος με δικά τους έξοδα συμμετέχουν στους αγώνες MASTERS και η αποκομισθείσα από εκεί εμπειρία θα είναι επ ωφελεία όλων.
Σε επερχόμενο τουρνουά άλλου διοργανωτή κλήθηκε και θα συμμετέχει ενεργά επίσης διεθνής διαιτητής έτσι ώστε εμπράκτως να ωφεληθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι διαιτητές.

Τα μέλη μας συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο μέτρο βέβαια του δυνατού σε σχέση με την διαθεσιμότητα ,( χωρίς  αποζημίωση) , σε όλους τους αγώνες των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων που διοργανώνει η Ένωση του αθλήματος.
Είναι  τουλάχιστο άδικο  και ακατανόητο  να τίθεται κάθε φορά , ως αρνητικός παράγοντας από οικονομικής πλευράς , η συμμετοχή ή όχι των διαιτητών για την πραγματοποίηση των όποιων τουρνουά.
Είναι επίσης άδικο και ακατανόητο να συνδέεται το όποιο παράβολο των συμμετασχόντων αθλητών με την πληρωμή ή όχι των διαιτητών , διότι έτσι βάζουμε αθλητές και διαιτητές απέναντι.
Θέση μας είναι ότι κανένα τουρνουά , πρωτάθλημα ή σιρκουϊ  με την συμμετοχή αθλητών της δύναμης της ΕΟΠΕ(σάλας- ή beach) , θα διεξάγεται χωρίς την συμμετοχή επίσημων διαιτητών για όλους τους παραπάνω λόγους και μας είναι ανεξήγητο που οι ίδιοι οι αθλητές δεν απαιτούν κάτι τέτοιο.(Ισως η σύνδεση του παραβόλου).
Δυστυχώς τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου τουλάχιστον στο μάρκετινγκ , όπως το fort net   διεξάγονται χωρίς την συμμετοχή διαιτητών και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα αντιληφθούμε όλοι το λάθος αυτό.
Η  θέση της τοπικής μας Ένωσης για απαίτηση συμμετοχής των διαιτητών στα τουρνουά της Κρήτης μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και αρωγούς , διότι εντάσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια αναβάθμισης του αθλήματος

Αντιλαμβανόμαστε την οικονομική κατάσταση και συγκυρία ,δυστυχώς όμως και οι διαιτητές ως φυσικά πρόσωπα έχουν υποστεί τις συνέπειες αυτής της κατάστασης και είναι απάνθρωπο και ανεδαφικό να τους ζητούμε να είναι απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους(σεμινάρια- επιμόρφωση, δωρεάν συμμετοχή , αγωνιστικά επαρκείς κ.λ.π.) και την ίδια ώρα να συμμετέχουν χωρίς αποζημίωση ακόμη και στους αγώνες των τουρνουά που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα .
Επειδή όμως η  κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και επειδή από την πλευρά μας για μια ακόμη φορά θέλουμε να βοηθήσουμε , θα επιτρέψουμε την εθελοντική συμμετοχή των διαιτητών στους αγώνες του ανεξάρτητου τουρνουά «Κατούφας» και στην μνήμη αυτού  , αρκεί βέβαια αυτό να γίνει απολύτως γνωστό στους συμμετέχοντες αθλητές  και αθλήτριες  ,και  χωρίς  να θεωρηθεί κανόνας ούτε πρόκριμα για το μέλλον.
Θα θέλαμε επιπλέον να σας ζητήσουμε να μεριμνήσετε για την φροντίδα των μελών μας που θα συμμετέχουν , ώστε να μην επιβαρυνθούν επιπλέον από την συμμετοχή τους.


                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο   

                    Ο πρόεδρος                        Η Γραμματέας

            Κοκοτσάκης Βασίλης                   Τραχαλάκη Ελένη
                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου